JuhaMalmi

Kaikki blogit puheenaiheesta Omaishoitajat kunniaan

Omaishoitajat ansaitsevat palkkionkorotuksen!

Vantaalla budjettineuvotteluissa saatiin miljoonan euron lisämääräraha kotona asumisen edellytysten parantamiseen. Omaishoidontuki oli oleellinen osa tätä ratkaisua ja se oli kirjattu päätökseen. Omaishoidontuen määrää ei kuitenkaan nostettu senttiäkään.

Virkamiesperustelu oli mielenkiintoinen.  Omaishoitajat eivät kuulemma tutkimuksen mukaan tarvitse rahaa vaan palveluja. Siksi tämä raha kohdistettiin pääasiassa tukipalveluihin ja kotikuntoutukseen sekä omaishoitajien määrän nostamiseen.

Lapsen hymy on paras palkka

Omaishoitajat ja läheiset liitto ry haastaa eduskuntavaaliehdokkaat tutustumaan omaishoitajien perheisiin. Otin innolla haasteen vastaan. Kotikonnuiltani Liperistä löytyi haasteeseen osaltaan mukaan lähtenyt perhe. Heti ovella minua tervehdittiin lämpimästi ja kutsuttiin peremmälle Marikan huoneeseen. Marika oli reilu 2,5 vuotias, kun vastaantulevan auton kuljettaja nukahti rattiin, tyttö sai voimakkaan iskun päähänsä ja sai vaikean aivovamman, joka on johtanut vuosien varrella erilaisiin liitännäissairauksiin. Nyt Marika Kinnunen on 14-vuotias.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä