JuhaMalmi

Kaikki blogit puheenaiheesta Gay Pride

Yritystempaukset osoittavat minkä vuoksi Pride-viikkoa tarvitaan

Tällä viikolla juhlittava Pride-viikko on alkanut näkyvästi, sillä moni taho on ilmaissut tukensa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille ja yhdenvertaisuudelle korein sateenkaaren värein.

Edellisten vuosien tavoin myös lukuisat yritykset, liitot ja urheiluseurat ovat muokanneet Facebook-sivunsa myötäilemään sateenkaaren värejä.

Ja edellisten vuosien tavoin lukemattomat ihmiset ovat ottaneet siitä nokkiinsa.

Suomesta on usein tapana puhua maana, joka on jo tasa-arvoinen. 

**tun homo

Olen viime aikoina miettinyt homoutta. En silleen homolla tavalla. Homous tuntuisi toisaalta kauhean käytännölliseltä, jos sellainen kipinä yhtäkkiä iskisi. Tuntuu, että kundien kanssa asiat olisi paljon yksinkertaisempia. Voisi pelata pleikkaria. Saisi katsoa rikostrillereitä ja koskaan ei olisi vaikeuksia päättää ruokapaikkaa. Nämä nyt ovat vähän kliseitä, mutta on niissä totuuden siemen. Toisaalta miespuoliset ystäväni on toisinaan aivan järkyttävän ärsyttäviä, joten ehkä se hohto kaikkoaisi ensimmäisen viikon jälkeen.

Rohkeasti yhdessä menneisyyttä muuttamaan

Sukupuolineutraali avioliittolakikäsitys on läpimentyään kiinnostava. Ennen kaikkea siinä mielessä mitä tapahtuu kansalaiskeskustelulle. Historiasta olemme oppineet että
1: Lakipäätökset voivat joskus lopettaa keskustelun. Amerikan maailmasta on opittu, että rotuerotteluun sisältyi runsaasti poliittista keskustelua. Joka sitten lopahti kun Eisenhower ja Kennedy hieman kovistelivat asialla. Segregaatiota tuettiin vahvasti ja siihen liittyi poliittista liikehdintää joka kuitenkin lopahti ripeästi.

Gay pride ja libertarismi

Gay pride-viikko herätti odotusten mukaisesti kiivasta keskustelua, mikä linkittyi osaksi sukupuolineutraalista avioliitosta käytyyn keskusteluun. Kansalaisten mielipiteet sukupuolineutraalista avioliitosta jakautuivat voimakkaasti kahteen eri leiriin, joista kristillissävytteinen ja konservatiivinen ryhmä vastusti sitä, kun taas näennäisen vapaamielinen väestöosa kannatti sitä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä