JuhaMalmi

Takuueläkkeen korotus 1000 euroon vähentäisi tehokkaasti eläkeläisköyhyyttä

  • Kansanedustajaehdokas Juha Malmi
    Kansanedustajaehdokas Juha Malmi

Suomessa on lähes 1,5 miljoonaa eläkeläistä ja heistä yli 300 000 (20,7%) saa eläkettä alle 1000 euroa kuukaudessa. Vantaalla asuu 37 000 eläkeläistä, joten pelkästään Vantaalla eläkeläisköyhyydessä elää 8000 ihmistä. 

Monilla eläkeläisillä ei ole enää varaa perusturvallisuuteen, johon kuuluu asunto, ruoka ja lääkkeet, koska eläkkeiden indeksikorotukset on jäädytetty ja ruoan hinta sekä asunnon vuokrat ovat nousseet. Nämä köyhyydessä elävät eläkeläiset voivat vain unelmoida matkustamisesta tai harrastuksista. 

Takuueläke tulisi nostaa 1000 euroon. Tämä ei ole vain oma esitykseni ja mielipiteeni. Asiantuntijat ovat samoilla linjoilla. Taloustieteilijä Olli Kärkkäinen ja Keskuskauppakamarin johtava ekonomisti Mauri Kotamäki ovat todenneet tämän saman asian. 

Heidän mielestä paras ja tehokkain keino vähentää eläkeläisköyhyyttä olisi nostaa takuueläke 1000 euroon sen sijaan, että nostetaan 100 eurolla kaikkien alle 1400 euroa tienaavien eläkeläisten eläkettä. 

Tämän uudistuksen hintalappu on 360 miljoonaa euroa ja se voitaisiin rahoittaa lisäämällä haittaveroja. Sokeriveron ja limuveron vuosittainen tuotto kattaisi tämän kustannuksen. Paljon ei siis vaadita tämän uudistuksen toteuttamiseksi. 

Toivottavasti tulevat kansanedustajat ovat yhtä vahvoja teoissaan kuin nyt ennen vaaleja puheissaan ja poistavat eläkeläisköyhyyden Suomesta. 

Mikäli tulen valituksi eduskuntaan, niin tulen ajamaan 1000 euron takuueläkettä yhdessä kaikkien niiden puolueiden edustajien kanssa, joille tämä asia on tärkeä.

Juha Malmi

Varakansanedustaja

Kaupunginvaltuutettu

Eduskuntavaaliehdokas

Julkaistu alunperin hieman eri muodossa Vantaan Sanomissa 6.4.2019.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän EsaMPaloniemi kuva
Esa M Paloniemi
Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Minä en kyllä tonnilla eläisi eli laitetaan tuollaiset 1500€/kk takuueläkkeeksi niin jo hiukan helpottaa.

Toimituksen poiminnat