JuhaMalmi

YLE - Suomen suomettumisen mestari

  • YLE - Suomen suomettumisen mestari

YLE - Suomen suomettunein media

YLE julkaisee lähes päivittäin Trump-uutisen, jossa USA:n presidenttiä kritisoidaan. Aiheesta tai sitten ei, mutta Putinin Venäjältä ei juuri uutisia julkaista.

Eikö ole uutisoitavaa? Vaikka seuraavista aiheista, joita ovat ihmisoikeudet, sananvapaus, demokratia, oikeusvaltio, korruptio, mafia ja vähemmistöjen kohtelu? 

Varmasti olisi uutisoitavaa. YLE julkistaa kuitenkin pääasiassa Venäjän Putinia ylistäviä dokumentteja ja haastatteluja, vaikka UKK:n kuolemasta on jo yli 30 vuotta. Miksi?

Siksi, että YLE on Suomen suomettunein media. Syytä en tiedä.

Kertokaa hyvät ihmiset!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Parempi olla uutisoimatta turhasta.. sano sinä sitä suomettumisena minä sanon sitä järkevä.

Tosin olen myös sitä mieltä että Trumpista negatiiviseen sävyyn uutisoiminen on myös turhaa ja erilailla tyhmää/idioottimaista kuin se olisi Putinista kirjoittamista.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Trumpia koskevassa uutisoinnissa on aina kyse kansainvälisiin medioihin levinneistä uutisista. Suomessa kritisoidaan ja uutisoidaan Trumpista negatiivisia asioita aika harkitusti verrattuna USA:han itseensä tai puhumattakaan Britannian mediasta.

Putinin Venäjästä julkistetaan myös totuuksia paljon enemmän kuin Venäjää ihailevan perussuomalaisen puolueen kantti kestää.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Mielestäni se, että yhdysvalloissa on vapaa lehdistö,joka uutisoi asioista saa tämän aikaan. Tosin USA ja sen media on hyvin jakautunutta. Nykytoimittajat, jotka tekevät juttunsa internetin sisällöstä pääasiassa sitten valitsevat sieltä kohteensa. Juttujen tekeminen on siis helppoa. Niissä vallinnoissa näkyvät myös toimittajien omat intohimot.

Venäjästä kirjoitettaessa ei taas ole tätä mahdollisuutta. Ei ole vapaata lehdistöä Eikä muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, joista Lukalakin mainitsi, kiinnostusta ole tehdä uutisia. Malmin havainto on mielestäin aivan oikea kyllä.

Kuikka pseudonyymiltä taas tämä on pelkkä olkiukko: Putinin Venäjästä julkistetaan myös totuuksia paljon enemmän kuin Venäjää ihailevan perussuomalaisen puolueen kantti kestää. Puolueen puheenjohtajakin Halla-Aho joutui jossain vaiheessa venäjämielisten hyökkäilyn kohteeksi, kun ei ollut käytettävissä. Minusta on väärin sanoa perussuomalaisten olevan puolueena venäjää ihaileva. Ihan samoin voitaisiin tulkita esim keskustasta Vanhasen esiintymisen perusteella. Eikä sekään oikein menisi. Myöskin tämä Kuikan kommentti ei liity mitenkään blogin aiheeseen. On vain hänelle tyypillistä keskustelun siirtämistä aiheesta.

Esim

https://www.verkkouutiset.fi/jussi-halla-aho-sanoo...

Tännekin kirjoittavista Persuista useat näyttävät komppaavan myös Natoa. Joten Kuikalle tyypillinen olkiukko on taas kyseessä ja pesaajat samaa maata.

Kuikan epäilisin olevan Suomen valtion ja Eu trollin , niin tarkkaan hän puolustaa kaikkea mahdollista EU:n ja Suomen valtion harrastamaa.

No YLEÄ tuskin voi enää auttaa. Jatkakoon, kuten muukin media. Mutta tämä pakkorahoitus pitäisi purkaa. Sen jälkeen ollaan sujut. Itse ainakin pidän tätä sellaisena asiana, että eduskuntavaaleissa en äänestä, jos en sellaista joukkoa löydä, joka ainakin haluaa pienentää ylen verorahoitusta, mieleuiten tekisi siitä kokonaan vapaaehtoisen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kaiken lisäksi Jarmo Mäkelä uutisoi ainakin kerran kuussa Ylellä siitä, miten Suomea käsitellään Venäjän mediassa. Blogistin vain kannattaa lukea ja kuunnella.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Faktan tarkistus:
Jarmo Mäkelän YLE-kolumnit "Venäjän verkossa" ovat loppuneet melkein kaksi vuotta sitten. Sitä paitsi ne eivät ilmestyneet kerran kuussa vaan harvemmin. Mutta ansiokkaita ja rehellisiä kolumneja ne olivat. Ehkä ne piti YLEssä juuri siitä syystä lopettaa.

Jarmo Mäkelä: Suomi Venäjän mediassa 20.5.2016 klo 06:35

"Näin olivat asiat tänään. Miten ne ovat huomenna, siitä on hankittava tietoa muilla tavoin, sillä tämä kolumni on päätetty lopettaa muiden Ykkösaamun kolumnien tavoin ja on näin ollen lajinsa viimeinen." https://yle.fi/uutiset/3-8894446

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

YLE julkaisee lähes päivittäin Trump-uutisen, jossa USA:n presidenttiä kritisoidaan.
.....

Joka ikinen normaali ihminen kritisoi hänen typeryyksiään.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Olisiko suomettumisen sijasta vain se yksinkertainen totuus että kun Trump tuottaa lähes päivittäin uutisaiheita.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

YLE on Suomen suomettunein media.
..........
Tutkimustan mukaan Suomalaiset pitävät sitä luotettavimpana mediana.

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Tutkimusten mukaan neukuissakin pidettiin Bravdaa luotettavinpana mediana.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Bravdaa"??? Olisiko tuo suomeksi "Doduus"?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Blogin kiistaton ykköskommentti! Vai onko se "ploqin"?

Käyttäjän KikkaCoombes kuva
Kikka Coombes

Muutettuani ns. Nato-maahan, hämmästyin suuresti, kuinka paljon Venäjää/Neuvostoliittoa käsitteleviä kirjoja pystyn nyt lukemaan.

"Luuhaten/vetelehtien" kirjastoissa koko ikäni, miksi Suomessa on ollut niin vaikea saada tietoa naapurimaasta?

Rauta-esirippu ehkä ruostuu, mutta pitää yhä pintansa. Ainakin Suomessa.

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Trolli Kuikelo taas vauhdissa

Toimituksen poiminnat