Työttömille työtä työtakuulla 1500 e

Vantaa on ollut edelläkävijä monessa asiassa. Myös työttömyyden hoidossa. Työttömyysaste on enää hieman yli 10 %. Vantaan tulisi nyt kuitenkin ottaa isompi askel ja työllistää 2500 nuoriso- ja pitkäaikaistyötöntä 1500 euron työtakuulla yhteistyössä yritysten ja järjestöjen kanssa.

Mitä tämä maksaisi veronmaksajille? Ei yhtään mitään. Tässä kaava.

2500 ihmisen työllistämisen kokonaiskustannukset ovat 60 miljoonaa euroa. Millä tämä katetaan? Vantaa säästäisi työllistämismenoissa 10 miljoonaa ja valtio 30 miljoonaa euroa, kun muut tuet poistetaan. Veroja kertyy 6 miljoonaa. Näillä katetaan 75 % menoista.

Mistä puuttuvat 14 miljoonaa?

Työntekijöiden työllistäjälle tuomasta paremmasta palvelusta tietysti. Jos työllistetty tuo työnantajalle tunnissa keskimäärin 4 euron lisäarvon tai tuoton niin yritys ja yhteiskunta jää taloudellisesti voitolle. Ja töitä riittää. 

Muutama esimerkki. Yritykset. Vantaan marketeissa on yli 250 kassalinjaa. Ei yhtään pakkaajaa. Bensa-asemat. Ei tankkaajia, ei palvelua. Kunta. Opetustoimessa yli 1000 luokkaa, jossa olisi tarvetta avustajille. Terveystoimi. Satoja työpaikkoja ikäihmisten palveluihin. Järjestöt. Ympäristönhoito. Lista on loputon.

Työtakuulla työllistävät tahot saisivat paremman asiakaspalvelun ja asiakastyytyväisyyden lisäksi käyttöönsä ainutlaatuisen ja omaa yhteiskuntavastuuta korostavan Työn Joutsen – tunnusmerkin. Vantaan päättäjistä tulisi tämän projektin toteutuksen myötä todellisia edelläkävijöitä työllisyyden hoidossa.

Tärkeintä on se, että nuoret työttömät pääsevät kiinni työelämään ja voivat suunnitella perhettä ja tulevaisuutta sekä se, että pitkäaikaistyöttömät saavat elämänsä ja omanarvontuntonsa takaisin. Usko ja toivo paremmasta tulevaisuudesta on kaiken elämän perusta. Annetaan se heille. 

Julkaisija: Vantaan Sanomat 16.8.2017

 

JuhaMalmi
Kristillisdemokraatit Vantaa

Hei! Olen 56-vuotias kaupunginvaltuutettu Vantaalta. Puolueeni on KD. Koulutukseltani olen ekonomi, KTM, LKV. Tällä hetkellä toimin taksiyrittäjänä. Tärkeimmät arvoni ovat rehellisyys, oikeudenmukaisuus, inhimillisyys ja isänmaallisuus. Pidetään Suomi Suomena. Annetaan arvo vanhuksille ja turvataan lastemme tulevaisuus. Rakennetaan yhdessä Suomea, tätä maata, jota rakastamme. Ei unohdeta heitä, jotka eivät pärjää tai ovat heikommassa asemassa. Kunnioitetaan lakeja ja pidetään järjestys. Pidetään yhtä - me suomalaiset.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu