JuhaMalmi

Juha Malmi - Jyväskylän puhe 11.6.2017

Suomen tulevalta presidentiltä vaaditaan nykyisessä kiristyneessä turvallispoliittisessa tilanteessa todellisia ja konkreettisia toimia kansallisen turvallisuutemme parantamiseksi. Tämä koskee sekä maamme sisäistä että ulkoista turvallisuutta.

Molempia pitää vahvistaa.

Sisäinen turvallisuus - maahanmuutto ja työllisyys

On täysin selvää, että maamme sisäinen turvallisuus ei ole toivotulla tasolla, kun maassamme oleskelee arviolta 3000 paperitonta, kielteisen turvapaikkapäätöksen saanutta epätoivoista nuorta miestä. He muodostavat maamme sisäisen terrorismiuhkna. Peruslakimme mukaan maassamme laittomasti oleskeleva ei voi liikkua vapaasti eli hänet on pidätettävä ja poistettava maasta.

Sen sijaan maastamme turvapaikan saaneet henkilöt on pyrittävä parhaan mukaan kotouttamaan suomalaiseen yhteiskuntaan. Kielitaito, koulutus ja työllistäminen ovat avainasemassa.

Työllistäminen on myös avainasemassa koko yhteiskuntaamme koskien. Meillä on noin 300 000 työtöntä, mutta vain yksi työpaikka kymmentä työtöntä kohden. Perustuslain mukaan kansalaisille on turvattava oikeus työhön. Nyt on korkea aika toteuttaa tämä oikeus.

Siksi olen esittänyt, että julkinen valta, yritykset ja järjestöt velvoitetaan palkkaamaan työttömiä 1500 euron kuukausipalkalla, mutta vastapainoksi lakkautetaan työllisyystuet ansiosidonnaista päivärahaa lukuun ottamatta.

Myös asumis- ja toimeentulotuki lakkautettaisiin. Niille, joille ei työpaikkaa pystytä turvaamaan, jotka eivät pysty tai halua työhön, maksettaisiin 800 euron perustulo. Esitykseni on veronmaksajille kustannusneutraali.

Ulkoinen turvallisuus - vaihtoehdot

Kuten alussa totesin niin Presidentin tärkein tehtävä on Suomen kansallisen turvallisuuden parantaminen. Venäjä on arvaamaton. EU on kriisissä. Suurvaltojen yhteistyö on hakusessa. Itse asiassa koko maailma on aika voimakkaassa käymistilassa.

Mitkä ovat turvallisuuspoliittiset vaihtoehtomme?

1. Suomen ja Ruotsin puolustusliitto

En usko tähän yhtälöön. Mikä olisi Ruotsin intressi? Tulla sidotuksi itärajamme puolustukseen vaatimattomalla armeijallaan? Ei. Pidän sen sijaan todennäköisenä, että Ruotsi liittyy Natoon jo lähivuosina.

2. EU-maiden puolustusliitto

En usko tähänkään yhtälöön. EU:n 28 jäsenmaasta 22 on Naton jäseniä. Miten tämä EU-Nato puolustus sovitetaan yhteen? Ihan hyvä unelma, mutta siitä puuttuu realismi. Oletan, että EU-puolustus on uutta liimaa siinä prosessissa, jossa EU:ta yritetään sen kriisitilassa sitoa yhä enemmän liittovaltiomuottiin.

3. Suomen liittoutumattomuus

Suuri enemmistö suomalaisista kannattaa tätä, mikäli Ruotsi ei liity Natoon. Me kaikki olemme varmaan aika yksimielisiä siitä, että Suomen turvallisuuspolitiikan ydin on yleinen asevelvollisuus ja uskottava maanpuolustuskyky.  

4. Nato-jäsenyys

Suomessa puhutaan paljon Nato-kortista. Meillä ei kuitenkaan todellisuudessa ole mitään Nato-korttia. On vain jäsenyys tai sitten ei ole jäsenyyttä. Meillä on kuitenkin Naton kanssa Isäntämaa-sopimus ja pitkälti yhteinen teknologinen valmius.

Suomi ei voi jatkossa vaan seistä asemissa Nato-korttia heiluttaen ja tilannetta seuraten. Meidän täytyy hakea aktiivisesti turvallisuuttamme parantavia ratkaisuja ja tehdä omat päätöksemme. Tuskin haluamme, että muut tekevät niitä meidän puolesta.

Näistä syistä johtuen, olisin presidenttinä valmis ajamaan Suomen Nato-jäsenyyttä, mikäli muita oleellisesti Suomen kansallista turvallisuutta parantavia vaihtoehtoja ei löydetä.

Nato-jäsenyyden edellytys on toki kansanäänestys ja eduskunnan enemmistön tahtotila ja se, että Suomeen ei luoda Pietarin turvallisuutta vaarantavia tukikohtia.

EU-jäsenyydestä ja eurosta totean vain lyhyesti, että hyödyt ja haitat on selvitettävä riippumattomien asiantuntijoiden toimesta tulevaa kansanäänestystä varten.

Hyvät perussuomalaiset

Olen ollut puolueen jäsen yli 10 vuotta ja toiminut vaativissa luottamustehtävissä. Olen ne tehtävät täysimääräisesti ja huolella hoitanut. Olen puolueelle edullinen presidenttiehdokasvalinta, enkä nyt puhu vaalikampanjan hinnasta vaan lähinnä siitä että pystyn haastamaan muut presidenttiehdokkaat yli puoluerajojen ja laajalla asiarintamalla.

Toivon, että annatte tukenne ehdokkuudelleni.

Kiitos. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

EU:n puolustusliitto on todellisuutta, mikäli USA:n Nato-kiinnostus lopahtaa maksumiehenä Euroopan turvallisuuden takaajana. Brititkin jättävät EU:n ja turvautunevat jatkossa puolustuskuvioissa enemmän vanhaan luottokumppaniinsa Yhdysvaltoihin.

Suomen tilanteessa mikä hyvänsä läntinen puolustushimmeli on kiinnostava, kunhan vain naapurimme ei suutu kuvion laadusta.

Toimituksen poiminnat