JuhaMalmi

Presidenttiehdokaskandidaatti Juha Malmi - Suomi Natoon

Nato-jäsenyys voi olla Suomen ainoa turvallisuuspoliittinen vaihtoehto!

Presidenttinä olisin valmis viemään Suomen Naton jäseneksi, mikäli Suomen kansallisen turvallisuuden parantamiseksi ei löydy muita vaihtoehtoja. EU-maiden puolustusliitto on hieno unelma, mutta tosiasia on se, että EU on täydellisessä kriisissä ja EU:n jäsenmaista 22 kuuluu Natoon.  

Suomen ja Ruotsin puolustusliitto ei ole realistinen, koska Ruotsi tuskin haluaa sitoa itseään Suomen itärajan puolustukseen. Toisaalta Suomella ei liene kovasti kiinnostusta puolustusliittoon sellaisen maan kanssa, jossa ei ole edes omaa armeijaa.  

Pidän erittäin todennäköisenä, että Ruotsi liittyy Natoon. Tutkimuksissa lähes 50 % suomalaisista kannattaa Suomen Nato-jäsenyyttä, jos Ruotsi liittyisi Natoon.  Mitä muuta Suomi voisi tehdä?

Venäjä tietää mitä se haluaa ja se tietää mitä se tekee. Se valloitti Krimin ja uhkaa koko Ukrainaa. Se ei pelkää EU-unionia. Se haluaa palauttaa suurvalta-asemansa maailmassa ja tietää hyvin, että EU:lla ei ole siihen juuri mitään sanottavaa. 

Natolla on. 

Tässä epävarmassa turvallisuuspoliittisessa tilanteessa Suomi ei voi vain seurata sivusta Itämeren heikentyvää turvallisuustilannetta ja Venäjän kasvavaa suurvalta-mielitilaa. Suomi ei voi odottaa, että joku tekee ratkaisuja meidän puolestamme. Ne täytyy tehdä ihan itse.

Venäjän Putin on todennut, että Suomen Nato-jäsenyys on täysin Suomen oma asia. Näin se on.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Hyvä Juha! Nythän tuli yksi päätoimittaja Huuskon kaipaama spagaatin haastaja selkeän Nato-kannan kera. Toivon menestystä kampanjallesi, saatanpa jopa pieneltä osaltani sitä tukea puoluetoveruuden nimissä. Sanottakoon kuitenkin, etten pidä Sauli Niinistöä ihan huonona vaihtoehtona.

Toimituksen poiminnat