JuhaMalmi

Suomen itärajalle turvamuuri!

  • Suomen itärajalle turvamuuri!

Suomen ja Venäjän välisen rajan pituus on 1340 km. Siihen rakennetaan maajoukkojen hyökkäyksen kestävä muuri uudella teknologialla ja samalla työllistetään jopa 100.000 työtöntä moneksi vuodeksi.

Suomen sotilaallinen uhka tulee Venäjältä. Ei venäläisistä ihmisistä, mutta heidän johtajista. Kaikki sen tietävät. Mainilan laukaukset muistetaan historiasta, Ukraina nykyisyydestä ja kaikki siltä väliltä. Venäjä on ollut aina arvaamaton ja Suomi on maksanut siitä kovan hinnan. Yli 100 000 kaatunutta.

Putinin Venäjä haluaa palauttaa Venäjän menetetyn suurvalta-aseman, jonka se menetti Neuvostoliiton hajottua 1991. Venäjän demokratiakehitys hyytyi heti alkuunsa. Olin sitä itse todistamassa. Venäjä haluaa aina vahvan johtajan. Se on geeneissä. Demokratia ei.

Professori Matti Klinge totesi eduskunnassa pitämässään esitelmässään, että Venäjä ei enää ikinä vaaranna Pietarin turvallisuutta. Tämä on ollut sen puolustuksen kulmakivi Klingen mukaan jo 1700-luvulta lähtien. Leningradin piiritystä Venäjä ei päästä toistumaan. Baltian maat ovat tässä mielessä enemmän kuin kusessa.

Suomi ei ole vaarassa. Suomella on Venäjän suhteet kunnossa ja Venäjä tietää, että sillä on peukalonsa meidän päällä. Sitä ei meidän poliittinen johto virallisesti myönnä, mutta Nato-kortti on siitä selvin näyte.  Nato ei. Nato kyllä. Nato ehkä.     

Suomi hakee presidentin ja pääministerin toimesta nyt turvaa EU-puolustusyhteistyöstä. Venäjälle se sopii ja myös minulle. Teoriassa. Ei käytännössä. Suomen turvallisuutta ei takaa kukaan muu kuin Suomi itse ja yleinen maanpuolustusvelvollisuus. EU on aina ollut utopia.

Jos Suomi ei mene Natoon, niin se voi tehdä melkein mitä tahansa oman turvallisuutensa eteen.  Venäjä tulee nämä päätökset hyväksymään, jos niistä ei ole Pietarille uhkaa. Myös Venäjän vastaisen rajan turvamuurin. Rohkeutta päätöksentekoon. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Ensin Viipuri ja pakkoluovutetut alueet takaisin, sen jälkeen voi puolestani muurin rakentaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka
Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"Ensin Viipuri ja pakkoluovutetut alueet takaisin..."

Juuri noin, periaatteessa. Näihin luomurajoihin: https://asiakas.kotisivukone.com/files/viestihopea... - Mutta miten sitten aluepalautus käytännön tasolla toteutuisi ja hanke etenisi rauhanehdotuksesta reaaliprosessina kaikkia osapuolia tyydyttävään win win -ratkaisuun?

Onko ensinnäkään juuri nyt hyvä/oikea hetki ottaa asia esiin? On! Venäjähän voisi harkita myös tarttumista harvinaiseen momentumiin parantaa oikeastikin imagoaan ja hyötynaapuruuttaan Suomen itsenäisyyden satavuotismerkkipaalun suhdereflektoinnin/iteroinnin lopputulemana, ks. tiekartta: http://juhamalmi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/230260-s...

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Talvisodassa meillä oli 132 km pitkä Mannerheim-linja. Se oli merkittävä taistelujen paikka.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Eikös niitä turvamuureja jo ole täälläkin rikkaiden asuinalueilla? Suojaamassa rikkaita ,köyhiltä,työttömien ja leipäjonojen näkemiseltä?
Hyvin on persut sopeutunut kepu,kok politiikkaan ,tehdä lisää köyhiä.

JK.Ainahan tietysti Ps työministeri vois "työllistää" muurintekoon työttömiä,verovaroilla. SOS-hallituksen kunniaksi olis työllisyys 100%.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei taida Suomessa juuri olla muurein eristettyjä rikkaiden asuinalueita. Yksittäisiä luxusvilloja voi tosin löytyä. Sen sijaan monissa maissa muurein eristetyt "compoundit" ovat aivan peruskamaa. Esimerkiksi USA:ssa, Intiassa, Kiinassa, Etelä-Afrikassa j.n.e.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Alustaja unohti vaatia, että Venäjä maksaisi sen muurin. Esimerkiksi niillä rahoilla, joilla se nyt ostaa suomalaisia tuotteita.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Venäjältä tuotavalle raakaöljylle 20% tulli kunnes muuri on maksettu.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Sittenhän maksajaksi tulisi Neste Oil.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Ville Ylitalo

Suomen pitäisi jo nyt ostaa vähenevä öljyntarpeensa muualta kuin Venäjältä. Se olisi jopa halvempaa. Kauppa Venäjän kanssa on Suomelle raskaasti tappiollista.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #10

"Kauppa Venäjän kanssa on Suomelle raskaasti tappiollista."

Tarkoitat varmaan alijäämäistä? Tappiollista kauppaa tuskin kukaan suomalainen ostaja tekee.

Käyttäjän vpsainio kuva
Vesa-Pekka Sainio

Koska muuri olisi selvästi mm. ruotsalaisia hyödyttävä, ehkä maksajakin pitäisi löyty sieltä suunnasta? Tai EU-rahalla :D

Ymmärrän että Juhan aloitus oli "pilke silmäkulmassa" tehty, ajan hermoilla raapusteltu kirjoitus, joten kaippa tätä voi vähän rennommin kommentoidakin?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Ei ole mitään maajoukkojen hyökkäyksen kestävää muuria.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Jos muurin rakentaisi jäälle Suomenlahdelle, rakentajille ja sementtifirmoille olisi jatkossa töitä tiedossa vuosittain.

Jos Venäjä haluaisi väliin muurin, se olisi jo rakennettu. Muurin sijaan Venäjä haluaa liittää Suomen rata- ja tieverkot itseensä ja kysymys kuuluukin, liittyykö Venäjän mielihaluille riskiä.

Rataverkko on käsittääkseni jo yhteensopiva ja tieverkkojen osalta tilanne on se, että ensi vuonna Venäjältä pääsee Vaalimaan kautta Turkuun moottoritietä pitkin. Venäjä on kertomansa mukaan kunnostanut Laatokan pohjoisesta kiertävän tiestönsä ja haluaa liittää ne Suomeen Parikkalan kohdalla. Jos tiestö on parannettu myös Sortavalasta Niiralaan, kyse voi olla isosta turvallisuusriskistä Suomelle. Kriisitilanteessa Venäjä pääsee Suomeen isoja teitä pitkin sekä Karjalan kannasta pitkin että myös sen pohjoispuolelta. Onko riski tiedostettu ja onko siihen varauduttu? Iltalehdessä oli asiaa sivuten pikku juttu 23.1.2017, joka saattoi jäädä monelta huomaamatta.

Jos kyse olisi Ruotsin tasoisesta ystävävaltiosta, tie- rataverkon yhteensopivuus olisi hieno juttu, mutta Venäjän kanssa pitää olla varuillaan.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Vaihdetaanko äänensävy välillä positiiviseksi? Venäjähän voisi harkita myös tarttumista harvinaiseen momentumiin parantaa oikeastikin imagoaan ja hyötynaapuruuttaan Suomen itsenäisyyden satavuotismerkkipaalun suhdereflektoinnin/iteroinnin lopputulemana.

Se tarkoittaisi itsenäisen Suomen alkuperäisten alueiden palauttamista ja venäläismiehittäjien paluumuuttoa Rajajoen itäpuolelle Viipurin läänistä ja Petsamosta ja Sallan itäosista - mielellään Juhlavuoden 2017 aikana tehtävän aiesopimuksen mukaisesti, ks. tarkemmin kestävästä rauhanhankkeesta: http://rescordis.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri...

- Make Suomineito Oikeankokoiseksi Again! Make Russia OK At Last!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Probleemana tuossa aluepalautuksessa on edelleen suomalaisten palautuskannatuksen taso. Jos selvä enemmistö suomalaisista vaatisi alueiden palauttamista, se voisi vaikuttaa valtiojohtoon myös heidän dialogissaan Venäjän kanssa ja sitä kautta olisi muodostunut pohja esimerkiksi moiselle Venäjän antamalle synttärilahjalle.

Mutta jos valtaosa Suomen kansaa, niin omituista kuin se onkin, suorastaan vastustaa aluepalautuksia, niin eihän Venäjällä ole mitään mahdollisuuksia tuollaisen lahjan ojentamiselle.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #18

Pitkältihän tuossa karjalanpalautuksen vastustuksessa on oikeasti kyse rasistisesta suhtautumisesta Suomen hallintaan siirrettäville alueille jäävää venäläisväestöä kohtaan, "sieltä lappaa tuhansia ryssiä tänne tynkäsuomeen". Oikeastihan neuvotteluissa tietty lähdetään siitä, että Venäjän kansalaisuuden pitävät paluumuuttavat itään ja vain lojaaliutensa ja kieli- ja kulttuurivalmiutensa osoittavat työsuuntautuneet jäävät - Ja ennen kaikkea, ihminen se on venäläinenkin!

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Muurihanke ei kestä realismin testiä. Hankkeesta puhuminenkin pilaisi venäjänsuhteemme. Lisäksi siihen ei riittäisi rahaa. Eikä siitä olisi mitään hyötyäkään.

Vitsinä minä tätä ehdotusta pidänkin.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Ehkä ei ihan realistinen aloite, mutta ei ollut aikoinaan Berliinin muurikaan eikä varsinkaan sen purkaminen. Toteutuivat kumminkin. Mitä ehottaisit tilalle? Miten olisi tämä: http://juhamalmi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/230260-s...

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Berliiniin muuri oli Wikipedian mukaan noin 155 kilometria pitkä. Siis lyhyt tässä ehdotettuun verrattuna.

Karjalan palautus? Ei nyky-Venäjä maitaan takaisin jakele. Jo Kekkosen aikana palautus torjuttiin, koska se olisi herätttänyt vastaavia palautushaaveita muuallakin.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #22

Ei Kekkosen aikaan ollut "nyky-Venäjää", ja joku venäjä se palautti kuitenkin miehityksensä alta itäeurooppalaiset ns. kansantasavallat ja Baltian maat, ja taidat muistaa vielä sen DDR:nkin? Suomi jäi silloin ilman, kun Mauno Primorsk (ent. Koivisto) päätti takertua Kremlin oletettuun pyhään tahtoon esittämällä iivanaakin iivanallisempaa... ;)

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #23

Ei ollut, ja nykyinen Putinin komento on vielä tiukempaa kuin silloin. Putin on pitänytkin näitä palautuksia, miten se nyt oli, lähihistorian pahimpana takaiskuna?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #24

No mutta palauttihan se itsekin mm. Krimin? ;) Totta puhuen Stalin ja Putinkaan eivät elä ikuisesti. Ja kun diktaattori huomaa supistuvassa bunkkerissaan tarpeen pelastaa peppunsa, se ei aina turvaudu itsemurhaan ja saattaa yrittää välttää Milosevicinkin kohtalon. Silloin voisi yrittää liennytystä, détante...

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #25
Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #25

"voisi yrittää liennytystä, détante..." - Anteeksi näppiälyvihre, piti olla détente. Ääntäminen ei kyllä muutu.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #24

Tosin takaisku voi tulla piankin, kun Kiina vaatii siltä heikkoudenhetkellä ryötetyn Mantsuurian palauttamista.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #27

Mm. Kiinan vaatimuksia pelätessään Neuvosoliitto ei halunnutkaan palauttaa Karjalaa. Rasitus se olisi meille ollutkin, vaikka Karjala-romantikot ovat eri mieltä. Se heille suotakoon.

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

En kyllä jaksa hämmästyä enää mistään, kunhan vaan lueskelen kaikenlaisia aivopieruja.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Muuri Venäjän ja Suomen välille?

Putin painais katkasijaa ja vetäs "tepselin" seinästä,
niin PS vouhottas päreen valossa.
Venäjältä tulee 75% sähkö Suomeen.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Onko blogi tarkoitettu vitsiksi, vai oletko tosiaan siinä uskossa, että muurin pystytys on nykyajan sotatekniikalle tehokkain keino estää hyökkääjän liike?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Ei kai hallituspuolueen presidenttiehdokaskisaan ilmoittautunut suuren kaupungin kaupunginvaltuutettu vitsailisi näin vakavalla asialla?

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #34

Kerrotko siinä tapauksessa, miten muuri pidättelisi ketään muuta kuin aseettomia siviilejä, joilla ei ole kalustoa tulla siitä läpi? Teknologia on kyllä kehittynyt keskiajan jälkeen.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Olisiko niin, että muurista puhumalla pyritään kääntämään huomio pois vielä olemassaolevista tehokkaista keinoista estää hyökkäykset? Optiota ei ole koskaan ollut, mutta Suomen johdolla on suvereeni päätösvalta...

JUURI NYT: Mihail Gorbatshov uskoo, että maailma on valmistautumassa sotaan.
"Ex-presidentti kehottaa YK:n turvallisuusneuvostoa hyväksymään lauselman, ettei ydinsotaa tule koskaan käydä eikä sitä saa hyväksyä." http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/gorbatshov-60794

- Tuohon kyllä pitää lisätä myös jotain käsilläolevasta todellisuudesta: hyökkäyksellistä miehityssotaa toisen maan alueen liittämiseksi omaan kuten esimerkiksi Krimin laiton valtaus ei tule koskaan käydä eikä sitä saa hyväksyä. Tuolla tavoin hankitut maa-alueet on palautettava, esimerkiksi Suomen Viipurin lääni ja Petsamo... Olisiko nyt niin, että ydinsodasta puhumalla Kremlin asiaa taas ajava Gorba pyrkii kääntämään huomion pois Venäjän pienistä vihreistä anschluss-miehistä ja laittomista aluevaltauksista sotavoimin? Skitsofreeninen kaksipääkotka puolustaa anschluss-aluesaalistaan ydinsotauhalla ja -uhkailulla, mitä tuo Gorbankin lausuma lienee...

Lue myös: Sauli Niinistö: Pakotteet Venäjästä kiinni. - Krim ja Karjala takaisin! > http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/230090-s...

Käyttäjän PekkaSaikkonen kuva
Pekka Saikkonen

Eivät taitaisi meidän pennoset riittää luovutetun Karjalan jälleenrakentamiseen, kun nykyisenkin Suomen ylläpitäminen on vaikeaa.

Eli pitäköön tunkkimme!

Käyttäjän JuhaMalmi kuva

Kommentaattori Hannu Monoselle tiedoksi, että minä en kirjoita blogeja vitsiksi.

Onko Hannu Mononen siinä uskossa, että olen asettunut ehdolle puolueen presidenttiehdokkaaksi siten, että ehdotan perinteisen muurin rakentamista Venäjän rajalle? Nyt tähän aikaan. Puhuin turvamuurista.

Hannu Mononen ymmärtänee, etten voi puhua teknologiasta sen enempää. Sen voin todeta, että siitä muurista ei tulisi maajoukot läpi. Mitä tulee Monosen toteamiin aseettomiin siviileihin, niin he tulevat läpi ainoastaan viisumin kanssa. Tiedoksi Monoselle, että tuoreimpana sotilaallisena toimena Venäjän presidentti Vladimir Putin määräsi eilen 9.2.2017 Venäjän asevoimat yllätysharjoituksiin, joihin osallistuu 45 000 sotilasta.

Suomen Karjalan palauttamista on kannatettu ja vastustettu. Totean, että Suomen pyrkimyksenä tulee aina olla Karjalan palauttaminen. Karjalan, joka menetettiin Mainilan laukauksista alkaneessa Isänmaallisessa sodassa Venäjää vastaan. 100000 sotiemme veteraania kaatui. Useampia haavoittui. Sitä ei Suomi unohda. Karjalan palauttamisen ajankohta on auki, mutta asia ei ikinä.

Terveisin,
Juha Malmi

Käyttäjän eskotnurminen kuva
Esko Nurminen

Muuri ei oikein realistinen. MUTTA olisiko realismia rakentaa laaja ja tiheä verkosto liikkeentunnistajia. Tekniikka halpaa. Ja kun siihen yhdistäisi betoniset miehen korkuiset pilarit, joiden sisällä olisi kylkimiinat. Aukot eri suuntiin. Kaukolaukaisimella, elektroninen siis.
Ehkä miinat laitettaisiin paikoilleen vasta kriisin yhteydessä turvallisuussyistä.
Silloin olisi systeemi, että jos alkaa tulla joukkoja tai tankkeja, niiden olisi ensin raivattava nämä miinat, muuten miinat raivaa heidät. Kustannus kohtuullinen. Tätäkin rajoittaa se julkisuus, mikä rakentamisesta aiheutuisi. Mutta realismia se vain olisi, että onhan Suomi nytkin varautunut puolustautumaan.

Toimituksen poiminnat