JuhaMalmi

HS ja YLE ovat poliittisia voimatekijöitä ja uhka demokratialle

  • HS ja YLE ovat poliittisia voimatekijöitä ja uhka demokratialle

Miksi? Siksi, että nämä mediajätit käyttävät todellisuudessa äärettömän suurta poliittista valtaa ja pystyvät vaikuttamaan merkittävällä tavalla äänestäjien mielipiteisiin, mutta ilman poliittisen vaikuttajan leimaa. Ne ovat muka ”riippumattomia” ja puolueettomia toimijoita, vaikka todellisuudessa niillä on ihan selvät poliittiset motiivit ja linjaukset. Ja näitä poliittisia teemoja myydään sitten kansalle verhoiltuna objektiivisen toimittajan valeasuun.

Näistä ”objektiivisista” toimittajista valtaosa lienee YLEssä vihervasemmistoa ja Hesarissa viheroikeistoa. Tämä on kansalaisen valistunut arvio. HS ja YLE eivät tietenkään paljasta mitään toimittajien ja omistajiensa puoluekannoista, koska siihen romahtaisi näiden medioiden yleinen uskottavuus. Ne eivät suostuneet edes osallistumaan muutama vuosi sitten tehtyyn yleiskyselyyn, jossa selvitettiin toimittajien puoluekantoja.

Miten mielipiteitä muokataan? Toistamalla. HS ja YLE ovat jo pitkään tiedostaneet myynnissä ja markkinoinnissa yleisesti käytössä olevan toistomekanismin eli aivopesun tehokkuuden. Sehän oli yleisesti käytössä myös Neuvostoliitossa. Samoja argumentteja jauhetaan loputtomuuteen asti.

Mitä asioita HS ja YLE ovat ajaneet?

Maahanmuuton ihanuus

HS on viime syksystä lähtien käyttänyt kymmeniä kilometrejä palstatilaa positiiviseen uutisointiin maahanmuuttoon liittyen. Maahanmuuton kokonaisuutisoinnista arviolta yli 90 prosenttia on ollut maahanmuuttoa ja monikulttuurisuutta suosivia muodossa tai toisessa. YLE ei ole tässä asiassa Hesarille hävinnyt. Maailmaa syleilevä laumasieluisuus on voittanut objektiivisuuden. Politiikka on mennyt riippumattomuuden edelle.

Brexit ja maailmanloppu

Brexit on maailmanloppu. Suomen vienti Britanniaan lakkaa. Pörssikurssit sukeltavat. Koko EU ajautuu kriisiin, jopa koko maailma. Talouskasvu hyytyy. Näin sekä HS ja YLE ja heidän suosimat asiantuntijat, vailla minkäänlaista tosiasioihin perustuvaa ja syvempää pohdintaa. Kyse on suurista tunteista, joissa EU yhdistää meidät länteen. Voi olla, mutta uutisoinnin yksipuolisuus on demokratian halveksuntaa.

Suomen EU-kansanäänestys

Näiden mediajättien mielestä Suomessa ei tarvitse edes keskustella Suomen mahdollisesta EU-kansanäänestyksestä, koska se on vahingollista ja asiasta on yli 20 vuotta sitten jo järjestetty kansanäänestys. EU on ainoastaan hyvä asia. Mitään huonoa ei ole. Mitään muuta totuutta ei ole. Ei paljon paina Suomen 5 miljardin jäsenmaksut. Ei liittovaltiokehitys. Ei vallan keskittyminen Saksalle ja Ranskalle sekä selvitystilassa olevalle Italialle. Ei paina Venäjä-pakotteet. Ei direktiivibyrokratia. Ei se, että EU:n menot ylittivät tulot jopa 12 miljardilla eurolla vuonna 2014. Miksi nyt näistä pienistä ongelmista pitäisi keskustella?

Kun luottamus poliitikkoihin on lähes samalla tasolla kuin luottamus puhelinmyyjiin niin median valta kasvaa ja se käyttää tätä tilannetta häikäilemättä hyväkseen. Mediajäteistä on tullut yhä suurempia poliittisia vaikuttajia. Ironista tässä on se, että edes kaikki poliitikot, joista medialla on tukeva niskalenkki, eivät tätä ymmärrä. Sitä, että media on riisunut heidät aseista ja ottaneet vallan.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Perussuomalaisilla on (ollut) 500 000 äänestäjän tuki takanaan, 7 miljoonan vuotuinen puoluetuki tukenaan. Eikö tällaiselle pohjalle voisi luoda toimivaa omaa mediaa? Puolueesta löytyy eurokriittisiä päteviä kirjoittajia, esim. Huopanainen ja Myllyniemi. Osaamista löytyy. Puolueelta puuttuu vain halu tehdä. Sen sijaan valmiutta valittamiseen, ruikuttamisena, uhriutumiseen ja muiden syyttämiseen siitä, että he kirjoittavat vakaumuksensa mukaan, sitä riittää. Tämä sinun blogisi on oiva esimerkki perussuomalaisten asenteesta, ei tehdä itse, syytetään muita siitä, että he tekevät.

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari

"Tee itte parempi." Kiitos kontribuutiostasi. P.S. Juolahtiko mieleen että kirjoittaja saattaisi havitella objektiivista(sempaa) mediaa, ei uutta poliittista toimijaa?

Itse kirjoituksesta; tärkeä asia joka on vihdoinkin saatu tapetille, tämä on jatkunut jo vuosia mutta nyt ylilyöntien määrä on kasvanut jo sellaiselle tasolle että muutkin kuin entiset "vainoharhaiset" huomaavat asiassa olevan jotain mätää.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Perussuomalainen vaatimassa objektiivista uutisointia, johan on vitsi.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Joo tällä tavalla Jenkeissä syntyi vaihtoehtoinen journalismi, joka elää ja voi hyvin. Suomessa ei ole pluralismia lainkaan.

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

Ottaisit selvää tuolta vikisemiseltäsi, etkä suoltaisi pashaa. Perussuomalaisilla on omat lehdet, nettimediat ja suorana lähetettävät tuumaustunnit. Ei muuta kuin googlettamaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Juuri A-studiossa kokoomuslainen julisti ettei Suomi saa keikuttaa venettä ja kyseenalaistaa EU:ta, heti perään haastattelu Brysselistä jossa MEPit kertoivat että EU on käymistilassa eikä kukaan tiedä mikä on EU:n tulevaisuus. Mikä olisi siis parempi aika keskustella EU:sta kuin nyt.

Liittovaltio on kaivettava esiin ja keskusteltava haluaako Suomi antaa tälle järjestölle lopunkin itsenäisyytensä. Onko EU osoittautunut Suomelle hyväksi ja varsinkin onko euro ollut hyvä ratkaisu.

Harri Immonen

Erinomainen kirjoitus Juha Malmi.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Koska median näkemys on toinen kuin perussuomalaisten täytyy median olla väärässä? Näinköhän? Itse asiassa mainitsemasi asiat ovat saaneet aika paljon tilaa mediassa, joissain suhteissa jopa suhteettomasti.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Itse asiassa mainitsemasi asiat ovat saaneet aika paljon tilaa mediassa"

Maahanmuuton kustannukset, yhteisvastuu, tulontasaukset eli rahansiirrot EU:n köyhemmille maille, yhteisverotus, missä näistä on keskusteltu?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki

Kuinka monelta poliitikolta media on kysynyt kantaa liittovaltioon?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tosiaankin, tässä mediassa (joka ei kuulu suuriin ja luotettaviin?) käsiteltiin mm. Italian pankkiongelmia, jotka ovat luultua laajempia. Ja Italian taloushan on rapiat kuusi kertaa suurempi kuin Kreikan:
https://www.suomenuutiset.fi/kenen-niskaan-italian...

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #10

Nyt olisi siis anlyysin ja keskustelun paikka, sillä - kuten viitasin - tämä ei ole mikä tahansa EU-uutinen, jonka voi unohtaa iltapuolella...
http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2016/07/04/...

VM Orpo voisi kertoa kansalle jotain periaatteellista ja totuudellista, mutta kestääkö kantti? :-)

Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari Vastaus kommenttiin #15

Oletatko, että ministeri Orpo lukee kommenttisi? Tai että minä tai joku muu tuon toiveen hänelle esittää? ;)

Mitään velvoitettahan ei Ministerillä ole kertoa esimerkiksi vierailustaan vaikkapa Britanniaan. Kuten olemme nähneet. Vai onko mielestäsi?

Eihän ketään täälläkään estä mikään tekemästä vaikka minkälaista analyysiä vaikkapa Italiasta. Tai mistään muustakaan asiasta.

Vai ovatko niin monet tottuneet siihen, että heille syötetään lusikalla kaikki pohdinnat?

Olen esim. monta kertaa kysynyt näillä palstoilla hyöty/riskianalyysia EU:sta eroamisen suhteen.

Yhtäkään ei ole esitetty. Jos niitä olisi tehty, voimme kai olettaa, että hyödyt ovat oleellisesti paremmat, kuin mahdolliset haitat. Kun niitä ei ole julkaistu. Vai mitä mieltä olet?

Tai sitten niitä ei vain viitsitä tehdä. Ja sitten vaan hölpötelllään asiasta ja asian vierestä.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Joo nappiin, mutta kyllä tämä punavihreä höykytys olisi saanut tulla myös mainittua. Sillä saralla toimittajat ovat niin kauan toistaneet samaa vanhaa levyä, ettei se heti tule mieleen. http://mikkopaunio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/197883...

Olavi paloneva

Minusta iltapäivälehdet ovat myös suuria mielipiteen muokkaajia.Perustelen asiaa sillä,että lehdet jakavat juttuja ilmaiseksi mobiilissa ja nuoriso ei printti lehtiä lue vaan tuijottavat älypuhelinta.

Käyttäjän miikkakeranen kuva
Miikka Keränen

Kyllä kansa tietää:

" Suomalaisten mielestä media on melko riippumatonta, selviää Verkkouutisten ja Nykypäivän teettämästä kyselytutkimuksesta.

Vastaajista 60 prosenttia määritteli median melko riippumattomaksi. Täysin riippumattomana mediaa piti kolme prosenttia vastaajista. Mediaa ei pitänyt kovin riippumattomana lähes neljännes vastaajista ja neljä prosenttia vastaajista ei uskonut median olevan lainkaan riippumaton.

Yksittäisistä medioista riippumattomimpina pidettiin Yleä, toiseksi riippumattomimpana näyttäytyy Helsingin Sanomat. "

http://yle.fi/uutiset/verkkouutisten_kysely_yle_ar...

Toimituksen poiminnat