JuhaMalmi

Timo Soini ei lähtenyt vaaleihin - Juha Malmi lähtee

  • Timo Soini ei lähtenyt vaaleihin - Juha Malmi lähtee

Moi

Olen päättänyt lähteä ehdolle perussuomalaisten presidenttiehdokkaaksi. Päätökseni tein sen jälkeen kun puolueemme puheenjohtaja  Timo Soini ilmoitti, ettei enää lähde presidenttiehdokkaaksi. Häntä en olisi ikinä vaaleissa haastanut. Nyt tilanne on toinen.

On selvää, että olen haastaja tässä vaalikampanjassa. Tunnettuuteni on tällä hetkellä paljon vähäisempi kuin muilla todennäköisillä ehdokkailla. Mutta on minulla myös vahvuuteni. Olen ollut kuntapolitiikassa mukana 10 vuotta ja katutason toimintani on ollut vahvaa. Ehkä juuri siksi sain eniten ääniä viime kuntavaaleissa ja kaikista vantaalaisista olin sijalla 3.

Minulle tärkeintä näiden 10 vuoden aikana on ollut äänestäjien tapaaminen ja talkootyö toreilla. Siellä kuulee kansan suoran mielipiteen ja siellä on haastettu minua oikein kunnolla. Hyvin perustellut päätökset kansa hyväksyy. Ne olen kertonut. Veri on punnittu ja hyväksi todettu. Luottamustehtäväni olen hoitanut kunnialla.

Minulla on selvä kanta Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittiseen asemaan, EU-politiikkaan, maahanmuuttoon sekä työllisyyden edistämiseen, jotka tuon tässä esille.  Nämä ovat neljä vaalikampanjani kärkiteemaa.

1. Suomen ulkopolitiikka

Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittinen tilanne on muuttunut. Nyt tarvitaan ratkaisuja. Ratkaisuja siihen miten säilytämme rauhantilan maassamme seuraavat 100 vuotta. Tätä ratkaisua ei voi tehdä ilman suurvaltoja. Siksi ehdotan, että Suomi lähtee ajamaan Yhdysvaltojen ja Venäjän kanssa sopimusta, jossa Suomen liittoutumattomuus vahvistetaan suurvaltojen ja YK:n yhteisellä sopimuksella. Suomen yleinen asevelvollisuus ja puolustuskyky on säilytettävä ja ylläpidettävä tuli sopimusta tai ei.

2. Suomi ja EU

EU on kehittymässä liittovaltioksi. Sitä en voi hyväksyä. Ei ole kannatettavaa ajautua sellaiseen tilanteeseen, jossa isot jäsenmaat keskittävät vallan itselleen ja rikkovat yhteisiä sopimuksia ajaakseen omia etujaan. Suomen tulee saada jatkossakin päättää omasta budjetistaan ja arvovalinnoistaan. EU:n tulisi keskittyä EU-maiden kilpailukyvyn ja työllisyyden parantamiseen ja järjestää näistä asioista kriisikokouksia. Nyt kriisikokoukset ovat liittyneet ainoastaan ongelmien hoitoon eikä jäsenvaltioiden kehitykseen.

 3. Suomen maahanmuuttopolitiikka

Suomen maahanmuuttopolitiikassa tulee huomioida nykyistä paremmin maahanmuuttajien aiheuttama rikos- ja terrorismiuhka. Suomalaisten turvallisuutta on lisättävä. Suomeen ei tarvita monikulttuurisuutta, jossa naisten alistaminen tai raiskaaminen on sallittua. Poliisien ja turvamiesten tulee saada tarvittavat resurssit. Maahanmuuttoviranomaiset ja muut turvapaikanhakijoiden käsittelystä vastaavat on antipolitisoitava. Täytyy varmistaa, että asioiden käsittely on puolueetonta ja objektiivista.

4. Yrittäjyys ja vientiteollisuus

Suomessa syntyy uusia työpaikkoja ainoastaan mikro, pien- ja perheyrityksiin. Heidän mahdollisuutta työllistää on edistettävä kaikin keinon byrokratiaa purkamalla ja yrittäjyyttä tukemalla. Me emme myöskään pärjää ilman vientiteollisuutta, joka luo 30 % hyvinvoinnistamme. Presidenttinä tulisin tekemään kaikkeni viennin edistämisen suhteen ja olemalla vientiyritystemme oven avaaja maailmalla.

Vantaalla 17.4.2016

Juha Malmi, ekonomi, KTM

juha.malmi@vantaa.fi

varakansanedustaja, Uusimaa

kaupunginvaltuutettu, Vantaa

tarkastuslautakunnan puheenjohtaja

valtuustoryhmän varapuheenjohtaja

sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen
Leena Salmela

Missä naisten alistaminen ja raiskaaminen on sallittua? Entä veroparatiisit?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Sinänsä tyhjentävää tuo ulkopoliittinen selonteko tässä, että en missään nimessä äänestäisi sinua vaikka olisi minkä puolueen kirjoilla.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Jaahas..yks hömeltävä poika Persulasta..taas! :)))

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Neljä kirjainta etunimessä, viisi sukunimessä. Perusedellytykset kohdillaan.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Kielitaito? Kansainvälinen kokemus ja kansainväliset yhteydet? Yhteyksiä yrityksiin ja ulkomaiden johtajiin?

Entä mikä on näkemyksesi hyvinvointiyhteiskunnasta ja valtion tehtävistä?

Tulisiko presidentillä mielestäsi olla enemmän tai vähemmän valtaa?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Kannatan monarkiaa l. personaaliunionia Ruotsin kanssa. Toinen vaihtoehto on Romanovin kutsuminen takaisin.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Vilpittömästi onnea pyrkimyksillesi! Olen tosissani sitä mieltä että minkä ehkä uskottavuudessa häviät, niin tunnettuudessa voitat. Kovinkaan moni ei voi sanoa olleensa edes ehdolla presidenttiehdokkaaksi.

Käyttäjän JuhaMalmi kuva
Juha Malmi

Reservin korpraali. Englanti ja venäjä. 52-vuotias. Naimisissa. Tytär 17 vuotta. 10 vuotta venäjänkaupassa. Suhteet kunnossa.

Toimituksen poiminnat