JuhaMalmi

Vantaalle ei tarvita enää yhtään turvapaikanhakijaa

  • Vantaalle ei tarvita enää yhtään turvapaikanhakijaa

Ei tarvita muuten koko Suomeen. Vantaalle tuli yli 1000 turvapaikanhakijaa viime vuonna. Päätöksen teki yksin kaupunginjohtaja. Vastaanottokeskukset löytyivät kuin tyhjästä. Me valtuutetut luimme nämä uutiset lehdistä. Ei se näin voi mennä. Jatkossa päätökset turvapaikanhakijoista ja vastaanottokeskuksista täytyy tehdä kaupunginvaltuustossa.

Vantaalla asuu jo lähes 30 000 maahanmuuttajaa, joista työttöminä noin 25 %. Vantaalla on eniten vieraskielisiä ja ulkomaalaistaustaisia ihmisiä. Vantaan on velkaa yli miljardin. Maahanmuuton kustannukset karkaavat käsistä ja samaan aikaan meillä Vantaalla yli 10 % vanhuksista ja lapsista elävät köyhyydessä.

Asuntojonoissa on yli 5 000 ihmistä, joista suuri osa aiempia maahanmuuttajia ja nyt vielä turvapaikanhakijat siihen päälle. Asunnottomia kantasuomalaisia on Vantaalla yli 500. Mistä hankimme asunnot tänne jo tulleille turvapaikanhakijoille vai menevätkö he meidän omien asunnottomien edelle? Mistä työpaikat?

Vantaan vihervasemmisto on puolustanut voimakkaasti tarvetta maahanmuuttoon. On tehty monikymmensivuinen monikulttuurisuusohjelma ja tukitoimiin on panostettu. Minä kysyn, että onko meillä muodostumassa runsaasti lisää kysyntää ilman kielitaitoa ja koulutusta omaaville ihmisille? Tuskin. Vantaalle ei tarvita enää yhtään turvapaikanhakijaa. Me olemme osamme hoitaneet.

Näkisinpä vielä sen päivän, että Vantaalla pyrittäisiin auttamaan pienituloisia eläkeläisiä, asunnottomia, työttömiä, omaishoitajia, vammaisia ja muita heikommassa asemassa olevia vantaalaisia samalla valtavalla vimmalla ja voimalla, jolla nyt turvapaikanhakijoita autetaan ja monikulttuurisuutta palvotaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Aloitit sitten kunnallisvaalikamppiksen oikein tuplakuvilla ja "ei meidän takapihalle" kannanotolla. Säälittävää.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

"Tuki nyt jo hölmö turpasi." #2 tuli MV'lehden opettama sananvapaustaistelija paikalle.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Vaikka tässä ketjussa ollaan soo soo-sormet pystyssä niin pyydän ilmoittaa että minä vantaalaisena en koe että puhut puolestani.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Malmilta on tainnut jäädä huomamatta, että persut ovat maan hallituksessa, eikö viesti puolueen sisällä kulje?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Malmi kai kuvittelee että ääbestäjillä on hämärä kuva. Mikä voi osittain olla totta. Populisti yrittää sieltä missä aita on matalin.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Jotta persuhuijaus ei taas menisi läpi, niin kerrataan. Hallitus perustaa vastaanottokeskukset aivan mihin huvittaa Vantaan valtuustopersuista välittämättä. Persut on hallituksen toiseksi suurin puolue. Uudet vastaanottokeskukset sijoitetaan poliisin lähettyville, koska polttopullot. Tänä vuonna tulijoita lienee vähintään saman verran kuin viime vuonna. Vantaa saa varmasti osansa.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Moikka Juhani.

-näkisimpä sen päivän että pyrittäisi--------

Te perussuomalaisethan olette päättämässä asioista Vantaalla, kuin valtakunnan tasolla Eduskunnassa. Hopi hopi. Minä ja moni muu vähällä toimeentulolla sitkutteleva lähiöläinen odotamme vaalien alla antamianne lupauksien toteutumista. Päinvastoin olette kuitenkin toimineet. Mafiosomaisen oikeistohallituksen työrukkasena olette polkemassa juuri niitä, jotka teidät asemaanne äänesti.
Jokaisella mafiosolla on omat "gorillansa", toteuttamassa sen puolesta likaiset työt.
Elämä täällä lähiöissä on paljon muutakin kuin maahanmuuttoa. Älkää unohtako pienituloisten eläkeläisten, työntekijöiden... j.n.e. tukemista.
Nämä ihmiset ovat karvaasti kokeneet lupauksienne pettämisen, siksi he eivät enää kannata puoluettanne.
Lupasitte olla erilainen puolue. Haukuitte muita n.s. vanhoja puolueita politiikan likaisuudesta ja lupauksiensa pettämisestä. Mitä muuta puolueenne tänä päivänä harrastaa kuin juuri sitä. Uusvanhana puolueena.

Vantaalaisena äänestäjänä kysyn, mitä muuten Sinä tekisit näille 30000:lle maahanmuuttajalle ja muille vuokra-asuntojonossa oleville? Pelkkä ongelman toteaminen ja tyhjä sanahelinä kun ei paranna tilannetta pätkääkään.

Sylvi Keränen

Juuri noin Juha,kyllä omat asiat täytyy ensin saada kuntoon ja vasta sitten miettiä voidaanko vieraita ottaa vastaan.

Käyttäjän MarkkuJrvinen1 kuva
Markku Järvinen

Vantaan kaupunginjohtaja K. Nenonen oli syksyllä 2015 keskustelemassa pakolaisten kanssa Luona Oy:n hallituksen puheenjohtajan Paavo Voutilaisen kanssa. Voutilainen Helsingin sosiaalijohtajana antoi ilman kilpailutusta yksinoikeuden Baronan tytäryhtiö Forenomille Helsingin seudulla tapahtuvaan kriisimajoitukseen. Tämän jälkeen hän siirtyi töihin Baronalle. Luona Oy kuuluu Baronaan ja Forenom tuottaa Luonalle majoituspalvelut. Luona Oy:llä Vantaalla kolme "kriisikeskusta". Tekevät todella tuottoisaa liiketoimintaa pakolaisten majoittamisella.
Kirjoitit: Vantaalle tuli yli 1000 turvapaikanhakijaa viime vuonna. Päätöksen teki yksin kaupunginjohtaja. Vastaanottokeskukset löytyivät kuin tyhjästä. Harjoittaako Vantaalla muita yrityksiä kuin Luona Oy:n pakolaisten majoittamista?
Ettekö te valtuustossa tee päätöksiä, vai onko Nenonen ottanut vallan teiltä? Onko Vantaalla kilpailutettu kriisikeskuksia?

Käyttäjän JuhaMalmi kuva

Tätä VOK-asiaa ei tuotu Vantaalla valtuuston käsiteltäväksi, vaikka muualla on näin toimittu. Onko Nenonen ottanut vallan teiltä? Kyllä mielestäni ainakin tässä asiassa ellei jostain löydy ohjesääntöä, jonka mukaan asia on kaupunginjohtajan päätettävissä. Ja jos löytyy niin asiaan on saatava muutos. Kriisikeskuksia ei tietääkseni ole kilpailutettu. Luona Oy on ainoa VOK-yritys Vantaalla. Sen lisäksi Vantaan Veromiehessä sijaitsevasta Auramon tiloista irtisanottiin neljä yrittäjää, jotta sinne saatiin VOK.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mainoksessa kysttiin mitä oli ennenkuin ei ollut Floraa?

Mitä kysytään neljän vuoden päästä kun ei oo persuja päättämässä, kenen vika sitten on koko maailma vääryys?

Ai niin, sitten voi syyttää aina edellisiä päättäjiä, niinkuin meillä Suomessa on tapana.

Historia varmaan kyllä osoittaa, ettei koskaan ole ollut yhtä vaikutusvaltaista puoluetta Suomessa kuin persut, lähes kaikki mikä meillä on vinksallaan on persujen vika, ihan eurooppaa myöten.

Harmi kun en äänestänyt viimeksi persuja, pitäiskö seuraavalla kerralla kuitenkin......

Markku Porhonen

Perussuomalaisissa on sentään yhä monia joilla on jonkinverran vastuuntuntoa ja isänmaallisuutta. On heitä jäljellä Kokoomuksessa ja Kepussakin, silti en voi ymmärtää, miten vähän isänmaan etu nykisin painaa niin Kokoomuksen kuin Kepunkin hallitustoimissa. Mukaan juoneen on tietysti lähteneet perussuomalaisetkin, hallituksessa pysyäkseen, vaikka vaalilupaukset syöden.

Valtaapitävät rakastavat jotain paperia enemmän kuin omaa isänmaatan. Paperilla tarkoitan turvapaikanhakijan hakemuksen käsittelyyn liittyviä sopimuksia, joissa mahdollisesti todella sanotaan, että myös selvästi perusteettoman hakijan hakemus on käsiteltävä ja on annettava valitusmahdollisuudet jne. Muut maat rikkovat sopimuksia mennen tullen, turvapaikanhakijat (ei toki kaikki) valehtelevat mitä lystää, mutta hallitus jaksaa olla sinisilmäisen rehellinen ulkovaltoja ja maahanmuutajia kohtaan. Kotimaan kansalaisia kohtaan sensijaan ei ole oltu rehellisiä, turvapaikanhakijoihin liittyviä negatiivisia puolia on peitelty ja katupartioiden vaarallisuudella peloteltu, vaikka ainakaan toistaiseksi ei yhtäkään niihin liittyvää rikosilmoitusta ole tainnut tulla.

Erinomaista luettavaa on Iltalehden blogiosiossa (aukea pääsivun oikeasta yläreunasta) Pauli Vahteran kirjoitus: "Olisiko jo aika tunnustaa että maahanmuuttaja saa enemmän ja nopeammin", siinä on numeroihin pohjaavaa faktaa aiheesta.

Nyt olisi kiirellisintä saada itäraja suljettua, Ruotsi ja Tanskahan ovat läntisen reitin jo aika pitkälti tukkineet omilla päätöksillään.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Kaikkea se persujen gallupromahdus saakin aikaan. Niin pitkään kun minä muistan ja se on seitsemänkymmentäluvulta, niin Vantaan talous on ollut persiillään Vantaan valtuutettujen kyvyttömyyttä. Persujen on turha nyt hinkata maahanmuuttoa syyksi omaa typeryyttään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Niinistön dynastiaa varten räätälöitiin uusi johtajanvirka Vantaalle heti vaalien jälkeen. 200000€/vuosi.

Käyttäjän Make666 kuva
Marika Salonen

Ala siis ihmeessä käydä kerran pari viikossa ulkoiluttamassa vanhainkodin asukkaita tms. ja pidä siitä blogia täällä. Laita lisäksi vireille vaikka somehaaste, jossa houkuttelet ihmisiä mukaan auttamaan tuota listaamaasi turvapaikanhakijoiden jalkoihin jäänyttä porukkaa. Saattaa vaikuttaa käytännössä varmemmin kuin vapaaehtoistyötä tekevien avustuskohteiden moralisointi blogikirjoituksissa.

Toimituksen poiminnat