JuhaMalmi

Haluaako Venäjä Suomen liittyvän Natoon?

Suomalaisten enemmistö on perinteisesti suhtautunut Nato-jäsenyyteen kielteisesti. HS gallupin mukaan 57 % suomalaisista vastusti Nato-jäsenyyttä helmikuussa 2015 (HS 5.3.2015). Siis vain alle puoli vuotta sitten. Hyvät naapurisuhteet ja kauppa on asetettu Suomessa etusijalle. Näitä ei ole haluttu Nato-jäsenyydellä vaarantaa. Olen itse vastustanut Nato-jäsenyyttä, mutta en ole enää varma kannastani. Nyt tuntuu, että kaikki ei ole enää kohdallaan.

Jos se, että Suomi pidättäytyy vastaanottamasta EU:n pakotelistalla olevia henkilöitä Etykin juhlapäivänä, aiheuttaa Suomen vertaamisen Krimiin ja Suomen asettamista erityisvastuuseen tilanteesta, tilanne on täysin kohtuuton. Presidentti Niinistö ja ulkoministeri Soini ovat toimineet asiassa aivan esimerkillisesti ja muita EU-maita kuunnellen.

Mitä tekee EU? Nyt sen täytyy todella tehdä jotain. EU:n täytyy näyttää yhtenäisyytensä ja puolustaa Suomea yhteisellä virallisella julkilausumalla, jossa EU pidättäytyy ottamasta pakotelistallaan olevia henkilöitä jäsenmaihinsa. Jos Suomi nyt jätetään yksin, niin kuka uskoo EU:n tukeen enää jatkossakaan.

On selvää, että Venäjän Suomeen kohdistama mättäminen on nostanut Nato-kannatusta. On hyvin todennäköistä, että Nato-vastustajien määrä on pudonnut alle 50 prosenttiin ja kannattajien yli 30 prosentin. Tätäkö Venäjä haluaa? No sitä se nyt saa. Ihmettelen vaan, että Venäjällä on varaa hukata paukkuja tällaisen ”kokousdelegaation” tähden. Suurin syy oli varmaan se, että pieni Suomi pani kampoihin Venäjälle, joka koettiin Venäjällä voimakkaana  ”arvovaltatappiona ja häpeänä”. Leijona uskalsi haastaa "suuren ja mahtavan".

Olen itse asunut Venäjällä ja ollut venäläisten kanssa tekemisissä lähes 20 vuotta ja voin vakuuttaa, että yleisesti venäläiset arvostavat Suomea suuresti. Heillä ei ole mitään Suomea tai suomalaisia vastaan. Presidentti Vladimir Putinin on nyt laitettava asiat tärkeysjärjestykseen, jos hän haluaa Suomen pysyvän jatkossakin liittoutumattomana maana.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Olen koko elämäni kannattanut Suomen NATO-jäsenyyttä. Asiat on syytä nähdä sellaisena kuin ne ovat eikä sellaisena kuin niiden halutaan näyttävän olevan. Suomettuneisuuden ajan sisäinen propaganda oli Suomessa niin tehokasta, että kansamme on vieläkin perin juurin erilaisen utopian vallassa kuin vaikkapa Baltian maat, Puola, Tsekki j.n.e.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Ei halua mutta on paras mahdollinen sponsori Suomen Natoon viemiseksi!

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1970...

Veikko Nironen

Minä myös olen ollu naton kannattaja niin kauan, kuin olen alkanu ymmärtää, mistä on kysymys?

kaikilla on tietenkin vapaus tehdä kuinka haluaa, mutta itse olen kyllästyny siihen, että Suomen on muka koko ajan otettava Venäjän mielipiteet kaikessa huomioon ison kansan osan mielestä ja sitten vielä leikittävä olevamme itsenäinen valtio...

Käyttäjän AnneKuusinen kuva
Anne Kuusinen

Presidentti Niinistö ja ulkoministeri Soini eivät todellakaan ole toimineet asiassa esimerkillisesti eikä muita EU-maita kuunnellen. Mitä EU-maata tässä on kuunneltu, ei ainakaan Ranskaa eikä Saksaa, joilla on aiva erilainen politiikka kuin Suomella.

Mitä tekee EU? Paheksuu suomalaisten huonoa käytöstä, sillä ETYJ mainitaan erikseen pakoteasioissa, että pakotteet nimenomaan eivät koske näitä kansainvälisiä kokouksia. Suomalaisten olisi kannattanut lukea tuo EU-asiakirja eikä olettaa vaan asioita kuulopuheiden perusteella.

Suomi on käyttäytynyt epäkorrektista ja on Venäjälle anteeksipyynnön velkaa. Tämä tilanne ei nosta Suomen Nato-kannatusta vaan antaa syyn potkaista tällaiset maan johtajat pois palliltaan, jotka eivät osaa hoitaa Suomen Venäjä-suhteita.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Anne Kuusinen

Matkustuskiellot eivät koske niitä ETYJ kokouksia euroopassa jotka järjestetään ETYJ järjestön isäntämaassa.

Eurooppa unionin-neuvoston Ukraina-pakotteita koskevassa päätöksessä mainitaan, ettei matkustuskielto vaikuta tapauksiin, joissa jäsenvaltio toimii ”Etyjin isäntämaana”.

ETYJ isäntämaat ovat Itävälta jossa on ETYJ vakituinen edustusto Wienissä ja Tanska jossa Etyjin sihteeristö sijaitsee Köpenhaminassa.

Helsinki ei ole ETYJ isäntämaa.

Toimituksen poiminnat